martedì 20 marzo 2018

pc 20 marzo - Turchia - Istanbul - per il Newroz e per Afrin's massacre and Resistence

Anasayfa / Güncel / İmhaya, İnkara, İşgale ve Sömürüye Karşı KAWALAŞALIM!

İmhaya, İnkara, İşgale ve Sömürüye Karşı KAWALAŞALIM!

Faşist Türk devletinin Efrin’e yönelik işgalinin katliamlarla sürdüğü bir dönemde Newroz alanlarını Efrin halkının direniş çığlığına dönüştürelim alanlara akalım!
İki aya yakın süredir devam eden Efrin işgal saldırısında çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan beş yüz sivil hayatını kaybetti bin otuz savaşçı şehit düştü. Türk hâkim sınıflarının “sınır güvenliğini sağlamak” diyerek başlattıkları bu saldırı hiçbir hukuk, ahlak ve insani değer tanımadan faşist Türk devletinin katliamcı karakterine yaraşır şekilde insan katletmeye devam ediyor. Böylesi bir süreçte gerçekleştirilecek Newroz sömürüye, zulme ve saldırılara karşı Kawa’nın isyanını elimizde
bayraklaştırmaktır.” dedi. Açıklama şöyle devam ediyor;

Nasıl ki Newroz ezilenlerin zulme karşı direnişlerinde anlamını bulmuşsa bu gün de anlamına ve tarihsel önemine uygun bir biçimde gerçekleştirilecektir. Her türlü faşist baskıyla zorbalıkla zapturapt altına alınmaya çalışılan halkın; söz ve örgütlenme özgürlüğü ellerinden alınmaya, devrimci dinamiklerle bağları baskı, tutuklamalar ve azgınca saldırılarla  koparılmak istenmektedir.  OHAL ve KHK’larla aracılığıyla bu saldırıların payandası durumundadır. En büyük korkuları olan sokağın sesi kısılmaya çalışılmakta kendileri için “dikensiz gül bahçesine” çevirmeye çalıştıkları halk içerisinde sisteme karşı memnuniyetsizlik artmakta öfke birikmektedir. Egemenler krizlerini bu vesileyle aşacaklarını sana dursunlar. Baharın gelişinin ve coşkusunun önünde hiçbir kuvvet duramaz. Bizler Newroz’u halkın isyan, özgürlük ve eşitlik çığlığına dönüştüreceğiz. Dehak’ların karşısında KAWALAŞACAĞIZ.
Zalim Dehak’ın zulmüne karşı demirci Kawa’nın öfkesini kuşanalım, günümüzün Dehak’larına karşı halkın sıkılı yumruğunu örgütleyelim! Şimdi zulmün üstüne yönelmiş her namlu, başkaldırı ve isyan çağrısıdır. Efrin direnişinin sesine ses, direnişine güç katmak için isyanımızı Newroz’a taşıyalım. Öfkemizi ve isyanımızı örgütleyerek zulmün üstüne,  üstüne yürüyelim. Partizan coşkumuzla meydanlarda buluşalım.
Newroz Pîroz Be
Bijî Newroz, Bijî Berxwedana Efrîn’e!
 İSTANBUL NEWROZ’U İÇİN TOPLANMA YERİ:  12:00 MARMARA FORUM

Nessun commento:

Posta un commento