mercoledì 12 giugno 2013

pc 12 giugno - in piazza taksim i maoisti turchi non arretrano ma resistono



Halaskargazi Caddesi üzeride TKP/ML militanları

Kaypakkaya-Partizan
TKP/ML militanları çatışma esnasında barikatın en ön saflarında düşmana karşı “Marks, Lenin, Mao önder ibo savaşıyor TİKKO”,” Yaşasın partimiz TKP/ML halk ordusu TİKKO TMLGB” sloganlarını atarak

İstanbul: Sabah saat 07.30 sıralarında Gümüşsuyu Caddesi üzerinden gelen binlerce Polis, alana girerek kitlenin üzerine gaz bombası ve plastik mermi ile saldırdı.Yaşanan bu saldırının ardından; Partizan ve birkaç devrimci kurum Tarlabaşı tarafındaki barikata yüklendi. Buradan polise havai fişek, taş ve molotof ile karşılık verdi. Saatlerce süren çatışmalar esnasında Partizanlar Tarlabaşı barikatının en önünde polisle saatlerce çatıştı.
Partizanlar Tarlabaşı tarafında saatlerce panzerin sıktığı su önündei, yoğun gaz bombalarının arasında saatlerce barikatı terketmedi. Burada çatışan Partizanlar “Faşistlerden hesap lafla sorulmaz, birde hesapları namlular sorar” sloganlarını attı.
Tarlabaşında süren çatışmanın ardından öğle saatlerinde aralarında Partizan’ında olduğu binlerce kişi Şişli yolunda Halaskargazi Caddesi üzerinde çatışmaya başladı.
Burada kitle ara sokaklara ve cadde üzerinde birçok yere barikat kurdu. Ardından barikatları güçlendirmek amaçlı ateşler yakıldı.
Burada kitle sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”,”Taksim bizim, İstanbul bizim”,”Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarını attı. Kitlenin çatışırken kendi ellerindeki demir ve materyallerle ritim tutması görmeye değerdi.Çatışan kitleye Gezi Parkı'ndaki kitle çeşitli enstürmanlarla ritim tutarak destek verdi.
Halaskargazi Caddesi'nde Partizanlar barikata yüklendi
Çatışmalar başladığı esnasında Partizanlarda barikatın en ön tarafında yerlerini aldı.
Barikatın en ön tarafında flamalarını açarak“Faşizme isyan halka önder Partizan” ”Ağa patron devletini yıkacağız halka iktidarı kuracağız”,” Faşistlerden hesap lafla sorumaz bizde hesapları namlular sorar”,”Önderimiz İbrahim İbrahim Kaypakkaya” sloganlarını attı.
Çatışma esnasında Polis kitleye çok yoğun bir şekilde gaz bombası, ses bombası ve plastik mermi ile saldırdı. Bu saldırılar esnasında barikatları bırakmayan Partizanlar barikatın arkasında polisin attığı biber gazlarını tekrar yoladı.
Halaskargazi Caddesi üzeride TKP/ML militanları
Halaskar Cadde'si üzerinde saatlerce süren çatışmalarda, Polis tarafından çok yoğun bir şekilde atılan gaz ve ses bombaları ve plastik mermilerine karşı kitle kararlı bir şekilde direndi. TKP/ML militanları çatışma esnasında barikatın en ön saflarında düşmana karşı “Marks, Lenin, Mao önder ibo savaşıyor TİKKO”,” Yaşasın partimiz TKP/ML halk ordusu TİKKO TMLGB” sloganlarını atarak “Kazanılacaksa devrim önderimiz İbrahim İbrahim Kaypakkaya ardından yürüsün proleterya” andını yineledi.
Ayrıca TKP/ML militanları ellerinde ki sapanlarla Polis'e karşılık verdi. Militanlar saatlerce Halaskargazi Cadde'si üzerinde barikatın en ön saflarında çatışarak ve slogan atarak Gezi Parkı direnişini selamladı.

Nessun commento:

Posta un commento